За мен

Здравейте,

Казвам се Николета Николова и съм психолог, психодраматист и семеен консултант.

Работя с деца, тинейджъри, възрастни и двойки. Партнирам им в преодоляването на предизвикателствата и затрудненията, пред които са изправени.


В консултирането си работя през психодинамична перспектива и чрез метода на психодрама. Към всеки клиент прилагам индивидуален подход, съобразен с личностната му структура, симптомите и затрудненията, с които идва и това, което иска да постигне като резултат.


Работя под професионална супервизия при опитни психотерапевти. Член съм на дружеството на психолозите в България, като в работата си се придържам към Етичен кодекс на психолозите в България.


Моята практика започна след няколкогодишен, дълбок личен опит в психотерапията. Самата аз съм минала през този път на търсене и преоткриване на себе си и вярвам, че той продължава през целия ни живот .

Личната ми терапия е едно от най – интересните, полезни и важни в дългосрочен план неща, които съм преживяла. Да извървиш пътя към самия себе си, да се изправиш пред страховете си, да откриеш нови страни от личността си, непознати емоции, да научиш други начини на поведение, да откриеш смисъл – всичко това се преживява в този процес.

.


Няма по – хубаво от това да се чувстваш свързан със самия себе си.

След това свързването с другите хора става много по – лесно и някак си естествено.

За да успеем да изградим качествени взаимоотношения с другите е необходимо преди това да се преборим

със собствените демони, страхове, предразсъдъци, но най – вече да се научим да живеем в хармония сами със

себе си, да се наслаждаваме на собствената си компания.

Всички ние имаме страхове, състояния от които не можем да избягаме. Често каквото и да пробваме се появяват паниката, тревожността, негативните фантазии, депресия.


Мисля, че посещенията при психолог, терапевтичната работа е изключително полезна и може да бъде един от спътниците ни за разрешаване на такива и подобни състояния. Като психолог, преминал през този процес вярвам, че психотерапията може да внесе значително подобрение в живота на хората.